torsdag 25. mars 2010

Hva er god odds?

Etter å ha snakket en del med mine kamerater har jeg kommet fram til at utrykket god odds har forskjellige betydninger blant folk flest. Derfor ønsker jeg å komme med min definisjon på god odds.

God odds betyr i utgangspunktet si at oddsen er E.V+ på fagspråket. (expected value +). Dette betyr at oddsen som tilbys er høyere enn den faktiske sjansen for utfallet av et spill. For å ta et kjapt eksempel så vil den faktiske sjansen i et myntkast være 50% for hvert av de 2 utfallene. En odds som er E.V+ vil derfor være en odds som er høyere enn 50%. Oversatt til odds betyr dette over 2.00.


Det problematiske med odds hos bookmakere er at de alltid har en margin mellom oddsen som tilbys og den sjansen bookmakeren antar laget faktisk har. For å gå tilbake til myntkast eksempelet vil oddsen en bookmaker gir være et sted mellom 1.90 og 1.95 for begge utfall. I lengden vil derfor matematikken sørge for at du taper penger.

Kunsten er derfor å anslå hva hvilken sjanse et lag har til å vinne og deretter spille når oddsen er høyere enn denne. Med andre ord spille når bookmakeren har feilvurdert sjansen for å får kron og satt oddsen til 2.05. Det er evnen til dette som skiller gode spillere fra dårlige spillere i sportsbetting verden.

Også her er Betfair et ekstremt viktig verktøy, da som tidligere nevn hjelper med å forstå hva markedet mener er den faktiske sjansen for et resultat.

Med andre ord GOD odds er hverken ekstremt LAV eller ekstremt HØY odds. Det er forholdet mellom den faktiske sjansen og gevinsten oddsen man spiller på gir!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar