torsdag 25. mars 2010

Betfair.

Betfair.com er i dagens spillverden alfa og omega og kan på mange måter sammenlignes med en børs der odds kjøpes og selges (trades) av spillere.Betfair er per dags dato både den mest innovative og antageligvis en av de største spillaktørene på markedet.

Så hva gjør Betfair forskjellig fra en standard bookmaker? 
Betfair er en børs, eller et marked. Her kjøper og selger SPILLERE odds og denne reguleres av etterspørsel og tilbud. Den store forskjellen til en standard bookmaker er derfor at det ikke er en oddssetter som bestemmer oddsen, men markedet selv. Alle kan både kjøpe og tilby odds på Betfair, forutsetningen er at en annen person er villig til å kjøpe det som tilbys. 

På hvilken måte er Betfair et must når det kommer til sporsbetting?
Fordi Betfair er et marked så reflekterer oddsen på Betfair det folk tror om utfallet i kampen. Derfor kan Betfair brukes til å sammenligne med standard bookmakere for å se hvem som tilbyr best odds. Det er allikevel viktig å merke seg at det tas 5% kommisjon på alle gevinster på Betfair (denne prosenten vil synke jo mer man spiller, men for dette kreves høye innsatser og spill hver dag). Det er derfor normalt at en bookmaker vil ligge ca 0.05 under oddsen som er for salg på Betfair. Om man satte odds på et myntkast ville altså Betfair tilbudt 2.00 i odds på begge alternativer, mens en bookmaker som fulgte Betfair ville ligge på 1.95. Gevinsten for en vinnende spiller ville isåfall blitt lik.

Hva skaper forandringer i oddsen på Betfair?
Igjen kan Betfair sammenlignes med en standard børs. Det er i stor grad nyheter som bestemmer forandringer i prisen på Betfair. Feks om Rooney skulle bli skadet før neste kamp ville markedets oppfatning av kampen bli at Man Utd fikk mindre sjans til å vinne og oddsen på Man Utd ville stige. Dette er i midlertidig ikke alltid tilfelle, og da vil forandringene som regel skyldes forsinkede reaksjoner på SBO.

Slik som med en vanlig børs har også det asiatiske markedet noe å si for forandringer i børsen. Fordi det i Asia og spesielt på SBO spilles for store summer så antar markedet i Europa at asiatene vet noe om kampen som ikke "vi" vet. Om SBO plutselig skulle sette ned oddsen på et marked ville Betfair oddsen synes god, og derfor tiltrekke seg mye oppmerksomhet som igjen fører til mye etterspørsel som igjen fører til at de som selger, kan tilby lavere odds.

Hvilke fordeler gir altså Betfair?
-Muligheten til selv å tilby odds
-Sjekke om oddsen man ønsker å spille på ligger over eller under det MARKEDET mener. Feks om Norsk-Tipping tilbyr 1.30. Markedet/Betfair verdsetter Rosenborgs sjanse til 1.40. Dette betyr at å spille på oddsen hos Norsk-Tipping vil være dumt. (husk at jo lavere odds det er jo viktigere er hver eneste cent. Med andre ord vil ikke en forskjell på 0.10 spille noen stor rolle om oddsen hadde vært 5.40 hos Betfair og 5.30 hos Norsk-Tipping)
-Forandringer i odds på Betfair indikerer at ny informasjon om en kamp som igjen kan være relevant for utfallet.


http://en.wikipedia.org/wiki/SBOBET
http://en.wikipedia.org/wiki/Betfair

1 kommentar: