fredag 26. mars 2010

Mer om Trading og Surebets.

Trading vil si å kjøpe odds billig og selge den dyrt. Konseptet er idag utbredt i spoortsbetting verden og ledes an av Betfair, som er verdens største oddsexchange.


Så hvordan trader man odds?

Å trade odds går ut på å forutsi hvilken retning oddsen på en begivenhet vil utvikle seg. La oss ta kampen Colchester - Wycombe. Gjennomsnittsprisen på den denne kampen i markedet er for øyeblikket 1.58, og 1.67 på Betfair.

Vi velger da å SELGE Colchester til 1.70 i odds. Dette betyr at om Colchester vinner sin kamp, så taper vi 70kr. Deretter tenker vi oss at kjøpsprisen på Betfair stiger til 1.80 for Colchester. Vi velger da å KJØPE Colchester. Dette ville gitt oss følgende profitt:

Colchester: +10kr
Uavgjort: 0kr

Wycombe: 0kr


Det er også mulig å balansere innsatsene slik at man får en liten gevinst på alle resultater, i dette tilfellet kunne vi KJØPT Colchester til 98 kr. Da ville vi sittet igjen med følgende gevinster:

Colchester: +6,4kr
Uavgjort: +2 kr.
Wycombe: +2kr


Dette er grunnleggende for å forstå trading.


Surebets. 
En form for trading der man i øyeblikket kan skaffe seg sikker gevinst på alle utfall i en kamp. Dette gjøres ved å finne odds hos forskjellige bookmakere som tilsammen gir gir gevinst. Et eksempel på dette er å spille følgende:

Følgende tenniskamp Isner J. - Russell M har per nå sikker gevinst om man spiller følgende.
Isner J for 75.57kr til 1.40 odds (hos betclic) gir gevinst 105.80kr
Russell M for 24.43kr til 4.33 (hos Sportingbet) gir gevinst på 105.80kr

Vår samlede innsats er 100kr og vil gi en sikker gevinst på 105.80kr.


Tilslutt: Å trade odds er vanskelig så start med små summer og prøv deg fram. Det er ingen god oppskrift på hvordan man skal avgjøre hvilken vei et marked skal bevege seg og mye av dette er erfaring. Hindinger som kommisjon hos Betfair og innskudds gebyr hos normale bookmakere er viktige å ta med i sin kalkulasjon når man trader.

Still spørsmål. Om noe er uklart så still gjerne spørsmål. Disse tingene er klare inne i mitt hode, men kan bli litt uklare når jeg forsøker å uttrykke meg på papir.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar