lørdag 3. april 2010

Kjapt om å begrense tap.

Å spille odds gjør selv KJEDELIGE fotballkamper spennende. Det er imidlertidig lett å brenne mye penger når man spiller. Derfor skal jeg bare gå igjennom noen ganske åpenbare, men greie grep for å få pengene til å vare lengst mulig.

10% prinsippet - Dette handler om konsekvent å spille 10% av saldoen din som innsats. Om man synes 10% er for høyt bruk gjerne en annen andel feks 5%. Poenget er å ha en fast størrelse på innsatsen. Aldri sats alt på en match.

Antall spill - Bestem deg for hva du skal spille på og hold deg til det. Mange som taper penger leter med en gang etter første og beste kamp for å vinne tilbake det tapte. Dette er en særdeles dårlig strategi som vil gi store tap. Vær heller tålmodig og se deg nøye om etter et godt spillobjekt.

Tapsbegrensning - Sett opp en sperregrense hos din bookmaker. Systemene varierer litt fra selskap til selskap, men går i bunn og grunn opp på å sette opp en innskuddsgrense/tapsgrense. Blant annet Betfair opererer med makstap per dag.


Spill singelmatcher - Å spille singelmatcher er lurt. Dette gjør bookmakerens margin mulig å slå. Om man skal spille en dobbel må man være sikker på at begge kampene er E.V+ noe som igjen gjør det å vinne dobbelt så vanskelig. I tillegg krever dobler større saldo, da det kan gå lenger tid mellom hver gevinst.

Spill på favoritter betyr ikke gevinst - Favoritter taper oftere enn man tror. Spill aldri på en favoritt bare fordi det er en favoritt. Jo lavere oddsen er, jo viktigere er det å spille til markedets beste pris.

Hold oversikt over dine tap - Hold oversikt over hvor mye penger du setter inn og hvor mye penger du tar ut. Mange finner seg i situasjonen der de ikke vet om de ligger på + eller - siden. En god regnskapsbok er spesielt viktig om man spiller hos flere bookmakere.

Selv om disse grepene kan minne litt om VGs "unngå sommerens farer-guide" fra i sommer som blant annet anbefalt å ikke hoppe i vannet for å ikke bli brent av brennmaneter, så er disse tingene gode å ha i bakhodet om man ønsker å forsøke seg på betting.

Pengespill brenner flere enn man tror, derfor er selvdisiplin spillerens viktigste egenskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar